Panik Atak Nedir ?

Bugün sizlere günümüzde de sıklıkla görülen Panik Ataktan bahsedeceğim.
Panik atak aniden başlayan, hızla şiddetlenen, duygusal, bedensel ve zihinsel birtakım belirtilerin yaşandığı yoğun korku ve sıkıntı nöbetidir.


Panik atak belirtileri genellikle 10 dakika gibi bir süre içinde yoğunlaşarak doruk noktasına ulaşır, ardından yavaş yavaş azalır. Panik atak sırasında çarpıntı, terleme, titreme, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi fizyolojik belirtiler görülür. O sırada kişi genellikle büyük bir korkuya, dehşete kapılır, sonunun geldiğini hissedebilir. Zihninden “Nefes alamıyorum” , “Kalp krizi geçiriyorum” Öleceğim gibi birtakım (katastrofik) yani felaketleştirici düşünceler geçirir.
Panik atak sırasında bu düşüncelere kapılan kişiler onları o andan kurtaracağını düşündükleri birtakım önlemler almak isterler. Bu önlemleri örneklendirecek olursak; yanında hep güvendiği birisini bulundurur, sürekli kaygı giderici ilaçlar taşır ya da telefonunu hep yanındadır diyebiliriz.
Son olarak Panik atak yaşayan bireylerin tedavisinden bahsedecek olursak. Hem ilaçlarla hem de psikolojik yöntemlerle başarılı biçimde tedavi etmek mümkündür. Sizlerde bu belirtileri yaşıyorsanız profesyonel bir destek almanızı öneririm.

Phone +90 (537) 050 74 01
Email
Address
Gevhernesibe Mahallesi, Gök Gç. System Hospital yanı Erdem Plaza Kat:5-7-8 38010 Kocasinan/Kayseri