Psikoterapi
Yetişkin Terapisi, kişinin kendini tanıması, kişisel gücünü keşfetmesi ve duygusal olarak gelen zorlanmalarının üstesinden gelebilmesi için yardımcı olmayı amaçlayan bir psikoterapi biçimidir.
Bireylerin kendisine ve içerisinde bulunduğu olaylara yeni bir pencereden bakmasını, daha önceden göremediği çözüm yollarını görebilmesini sağlar. Hayatımız boyunca yaşamış ve bitmiş fakat etkisi hala devam eden olumsuz yaşam olaylarıyla baş etmek amacıyla bu hizmetten yararlanabilirsiniz.
Psikoterapiye ihtiyacım olup olmadığını nasıl belirleyebilirim?
Herkes inişleri ve çıkışları biliyor. Bebeklikten yetişkinliğe kadar, zihinsel kargaşa doğaldır ve gelişimin her aşamasını belirler. Çoğu insan, ruh hallerini ailesi, eşi veya arkadaşlarıyla paylaşarak iç dengeyi bulur. Ancak bazen sadece güvendiğiniz biriyle konuşmak yeterli olmaz.
Bir ruhsal bozukluğunuz olup olmadığını belirlemek için bir psikolog sizinle görüşmelidir.
Psikoterapinin sıklığı ve süresi ne kadar olur?
Tedavinin sıklığı ve süresi, kullanılan yönteme ve danışanın sorununa bağlıdır. Ancak, bazı davranış kalıplarının ortaya çıkmasının uzun zaman alması gibi, değişimin de uzun zaman aldığını unutmamalıyız. Seans sıklıkları değişkenlik gösterse de genel olarak kısa psikoterapi biçimleri için bile en az 8-12 seansta çalışılması önerilir. Psikoterapi seansları genellikle haftada bir kez yapılır.
Psikoterapinin başarılı olup olmadığını nasıl anlarım?
Psikoterapinin amacı kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamaktır. Sonuçta herkes kendi hedefini belirliyor. Psikoterapi sırasında kendinizi daha iyi tanıyabilir, anlayabilir ve davranış kalıplarınızı hedefe yönelik olarak değiştirebilirsiniz. Seans sırasında terapistinize tedavi süreci ile ilgili sorular da sorabilirsiniz.
Sıklıkla Görülen Başvuru Sebepleri
· Depresyon
- · Panik Atak
- · Sosyal Fobi
- · Anksiyete-Kaygı Bozukluğu
- · Obsesif Kompulsif Bozukluk
- · Öfke Kontrol Bozukluğu
- · Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)
- · Kayıp ve Yas Süreci
- · Özgüven Eksikliği