EMDR Terapisi
EMDR, Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme sürecini içerisinde barındıran güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır.
Emdr Terapisi boyunca zihnimizde yer alan anılarımıza ait bilgileri yeniden işleriz. Bugüne kadar her yaştan milyonlarca kişinin farklı tiplerde psikolojik rahatsızlıklarının başarıyla ortadan kaldırılmasına katkı sağlamıştır.
EMDR Hangi Durumlarda Uygulanır?
- Travmalar ( kaza, deprem, savaş, taciz, şiddet)
Panik Atak
Depresyon
Fobiler
Yas
Stres bozukluğu
Sınav Stresi
Motivasyon
Kronik Ağrılar
Aşk Acısı - Performans Kaygısı
- Okul fobisi
- Cinsel ve/veya Fiziksel Taciz
- Uyku Bozukluğu
EMDR Terapisi Nasıl Gerçekleşir?
Psikoterapistin danışan ile oluşturduğu ikili ilişkiden sonra hedef anılara ulaşarak danışana iki yönlü uyarılar verme süreci ile başlar. Bu uyaranlar, göz hareketleri, iki kulaktan sesli uyarı verme veya iki yönlü dokunsal uyarı verme şeklinde olabilir. Bu uyaranlar bu terapi yönteminin temelidir ve sonucu doğrudan etkiler. Böylelikle korkulu, kaygılı olarak depolanmış anıları, yaşantıları yeniden işlemleyerek çözüm sağlayabiliriz.
EMDR Terapisi Nasıl Uygulanır?
EMDR terapisinde 8 aşamalı ve üç yönlü (geçmiş, şimdi, gelecek) bir sistem uygulanır. Hedef, geçmişte yaşanan anıların EMDR yardımıyla yeniden işlenmesi ve duyarsızlaşmanın sağlanmasıdır. Bugünkü yaşanan durumların düzenlenmesi ile danışanın gelecekte karşılaşacağı benzer sorunlar karşısında çözümler bulmasını ve duygularını geliştirmesini sağlar.